maandag 2 januari 2012

Een nieuw jaar.


Het is maandagochtend 2 januari, alle feestdrukte is weer voorbij.Toch jammer dat er geen sneeuw lag zoals vorig jaar. Van mij mag het met deze dagen gewoon lekker koud zijn, geeft toch een beter wintergevoel. Maar gezellig was het gelukkig ook zonder de sneeuw. Deze feestweek is weer voorbij gevlogen. Nu zit ik fijn aan mijn thuiswerkplek, wat orde in de chaos te scheppen. Althans die poging ga ik komende dagen ondernemen. Even op afstand de lijnen uitzetten, acties plannen, vragen formuleren , antwoorden zoeken. Het jaar 2012 zal heel veel van ons gaan vergen, van een rustig jaar zal geen sprake zijn. Dat vind ik zelf niet zo erg hoor, er mag wel sprake zijn van enige dynamiek, actie en beweging. Maar zou toch buiten gewoon prettig zijn als we de regie in handen hebben. Veel doen, hard werken, moeilijke besluiten nemen en uitvoeren, het mag allemaal. Maar het is dan wel zo prettig als we wat voorbereid zijn en met elkaar weten wat er gaat gebeuren, waarom en met welk doel. Misschien kan ik de ambitie die ik hierboven beschrijf toevoegen aan mijn lijstje "goede voornemens". Daar heb ik dit jaar verder niet zo over nagedacht, gewoon omdat ik daar weinig tijd voor had. Dus dat is nog een goed voornemen: tijd maken. Wel komisch, zo lijkt het net of ik een soort van machine in huis heb waar ik tijd mee maak. Eigenlijk moet ik zeggen "tijd besparen". Want tja over 365 dagen (2012 is een schrikkeljaar), is het gewoon weer 1 januari, maar dan een jaar verder. Dus naast bezuinigen en investeren in de toekomst, moet ik ook tijd sparen om leuke dingen te doen, na te kunnen denken, en tijd te geven aan zaken die de aandacht ook verdienen. Kan ik daar een meetbaar doel aan koppelen? Bijvoorbeeld ik ga per week 4 uur sparen? Tja is misschien wat ambitieus maar goed ik kan het altijd proberen.Hopelijk kan ik met die tijd wat meer gaan sporten, lezen, foto albums samenstellen, in de tuin gaan rommelen.... o stop eerst maar eens zien of die tijd vrij kan maken voordat ik deze in mijn hoofd al weer volgepland heb.

Nou ik ga maar snel aan het werk. Ooit heeft een collega mij een wijze les meegegeven; Haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt.
Dat haasten neem ik deze week niet zo letterlijk maar de wijze les zal ik zeker gaan toepassen dit jaar.


Natuurlijk vergeet ik niet jullie allen een heel goed , gezond, en gelukkig 2012 te wensen!. Tot maandag 9 januari in Ridderkerk bij de personeelsbijeenkomst.

ps; genoeg verf om het jaar te gaan in kleuren.