vrijdag 11 december 2009

Gerdientje

Vrijdagavond bijna 20.00 uur en er is rust in huis.... Na een oorverdovend bezoek van twee vriendjes van Fedlin, onze jongste zoon, en het commentaar, op bijna alles, door onze oudste zoon ( wat wil je, 13 jaar), is het nu rustig. De oudste is naar de hockeytraining, de jongste met vriendjes naar de wijkdisco op hun school.
Wat een rust, wat een stilte en wat moet ik nu toch doen.. help! Even helemaal geen plannen, geen zaken die nu onmiddelijk afmoeten, even een leeg hoofd na een aantal hele drukke weken. Ik heb zojuist even op de bank gezeten met het wel 10 opties in mijn hoofd om, nu ik toch een uurtje over heb, te gaan doen. Maar ik heb besloten het maar eens even zo te laten. Gewoon even niets, nou ja aan het weblog werken.

Wat hebben we flink doorgeploeterd deze weken. En wat komt de enige echte fusie datum dichtbij!. Vacatures zijn er, profielen, personeelsbijeenkomst alweer achter de rug.
De interne begroting voor 2010 is af en goedgekeurd door de Raad van Toezicht, het personeelsregistratiesysteem wordt gevuld en is bijna klaar. Het is voor mij bijna niet bij te houden, maar toch heb ik wel een soort van tevreden gevoel.
Oke, er moet nog heel veel. Tijdens de personeelsbijeenkomst bleken nog wat zaken niet duidelijk omtrent de tarieven en er is nog wat meer tijd nodig om zaken als ARBO, bankrekeningnummer etc. te regelen. Maar toch hoeven we niet ontevreden te zijn. Aanstaande maandag gaan we met een club mensen de agenda voor 2010 opstellen en bespreken; welke activteiten en projecten, met wie en hoe dan en wanneer moet wat af. Dat soort vragen. Het zal wel even een worsteling zijn, maar ik geef je op een briefje dat we aan het eind van die dag weer meer zicht hebben op de horizon die voor ons ligt.

Gemeente Zwijndrecht wil, de opdracht die ze bij de bibliotheek voor de komende jaren willen wegleggen, samen met ons goed formuleren. Fijn dat men hier het strategisch partnership oppakt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst, die toch wat onzeker is( de gemeentefondsen worden in 2011 geconfronteerd met bezuinigingen).
In Alblasserdam is vanaf 4 december de selfservice operationeel, het ziet er goed uit en het werkt best goed, het publiek is enthousiast.
In Ridderkerk wil men op 14 december een intentieverklaring ondertekenen voor een brede school project in de wijk Bolnes, de bibliotheek wordt van harte betrokken.
En in Dordrecht is er nu een Kerstmarkt voor de deur van de bieb dus ik ben benieuwd hoe druk het is. Je kan de stad met de auto niet in of uit.In Crabbenhof is het intiatief van de wijkuniversiteit nu echt van start, er is iemand in de rol van coordinator aangesteld in nauwe samenwerking met de alle betrokken partijen in deze wijk. Weer een mijlpaal.

En dan die maandagochtend, met Gerdientje en haar slungelige lijf. Die Gerdientje is gewoon Wendy Konijnendijk, geboren in Oud Beijerland, werkzaam eerst voor Zevenbergen en Klundert en nu bij bibliotheek VANnU als projectmanager. Maar al vele vele jaren heel actief in het amateurtoneel waar ze grenzeloos veel tijd aan besteed.
Je kunt je voorstellen dat ik met Wendy, die ik al wel bijna 22 jaar tegen kom binnen het Brabants bibliotheekwerk, in verschillende rollen, al heel wat afgelachen heb. Soms was het beter dat wij elkaar, tijdens een vergadering of zo, beter maar even niet aankeken!
Dus Gerdientje is gewoon een collega van jullie, wat hebben wij een talent in de branche!

Tot de volgende, dan weer met een plaatje of filmpje nu even geen leuk idee!
Ankie