woensdag 7 juli 2010

Wij hebben een missie.


Alweer een mooie avond, heerlijk weer zo in de avond. Het zijn ook wel wat rommelige weken, in aanloop naar de vakantie. Druk op het werk, warm op kantoor, veel activiteiten op de scholen, feestjes en veel, heel veel voetbal.
Bij A tot Z staat er nog veel in de steigers maar de structuur wordt enigzins zichtbaar. Een aantal A tot Z-ers met nieuwe taken komt langzaam en zeker in hun nieuwe rol. Leuk om te zien. Het blijft natuurlijk nog wel even zoeken naar de goede werkwijze, maar zolang er openheid blijft en goede feedback, komen we er wel.
Zelf heb ik maandag een prive-les gehad: timemanegment of beter gezegd: hoe organiseer je je werk. Catrien Floris is "Floororganizer" zocht proefkonijnen. Dus nou ik was wel een soort van uitdaging voor haar. Maar toch denk ik dat ik wat zaken heb geleerd en als ik gediciplineerd blijf werken, nou dan kan ik iedere dag om 17.00 uur naar huis (ehm). Er is kritisch gekeken naar mijn mailbox, de wijze van documenten opslaan, de dagindeling, het vele overleg etc. etc. Door de veelheid van dossiers ben ik altijd wel een notitie even aan het zoeken en zijn een aantal email berichten lost for ever. Ook vergeet ik weleens een afspraak "goed" in mijn agenda te zetten of hetgeen ik in mijn hoofd heb, te delen met het hoofd van Aniek.
Maar dames en heren, die tijden zijn voorbij..... nou in ieder geval de komende weken. Catrien komt nog eens kijken of ik het een beetje onder de knie heb gekregen.

Tja en dan dat voetbal. Wat een verdriet afgelopen vrijdag. Felipe mijn oudste zoon worstelt nog met dit Braziliaanse verlies en wenst de Nederlanders een stevig wedstrijdje Duits voetbal toe.
Uiteraard genieten wij thuis volop van het WK voetbal. Wat leuk als jouw land zover in het toernooi komt en zelfs kans maakt op de winst.
Van Marwijk praat als een echte leider; We hebben een missie, het team gelooft in die missie, iedereen heeft een belangrijke rol, en we komen waar we willen zijn.

Misschien geeft van Marwijk binnenkort ook wel privé-lessen en loop ik spoedig door de organisatie met de wijze woorden: Wij hebben een missie, niemand gelooft ons nog, maar wacht maar af, de Bibliotheek van A tot Z gaat voor de winst! Wij gaan ons doel bereiken.
En als we het dan goed doen komt het Koninklijk paar een keer op de thee.

Tijd dus om aan die duidelijke aansprekende en veelbelovende missie te gaan werken.