dinsdag 1 maart 2011

Kiezen


De Biebwinkel heeft vandaag voor het eerst de deuren geopend. Niet alles was klaar, een aantal zaken zat wat tegen. Maar ik zag deze ochtend dat het bij de betrokkenen de "pret" niet kon drukken. Wat een prachtige, frisse, laagdrempelige ruimte. De titel van ons strategisch kader is: gastvrij, innovatief en verrassend. Aan die kenmerken voldoet dit concept volledig.
De samenwerking met Wilma Verhoeven, eigenaar van kinderboekenwinkel de Giraf staat voor innovatie. De opties om verder samen te werken, zaken te ontwikkelen en andere partijen te betrekken bij die samenwerking, zijn voorlopig nog niet uitgeput.Samen in één winkelruimte, verkoop en advies, profit en publiek, is verrassend te noemen. En gastvrij, tja ik zou zeggen kom maar gauw kijken dan hoef ik daar niets meer over uit te leggen. Van dit soort projecten krijg ik altijd een tintelgevoel in mijn vingers, heerlijk, het geeft energie.

Ondertussen staat het kantoor van de centrale bibliotheek in Dordrecht een beetje op zijn kop. De inrichting van de verdieping in de "Vergulde Os"is bijna afgerond. Wat een metamorfose. Een heerlijke werkplek voor de domeinspecialisten. De komende weken wordt het sanitair op orde gebracht en dan gaan we verder met de rest van de kantoren. Wel een gepuzzel want er zijn door de fusie héél wat mensen in het centrale kantoor van onze organisatie komen werken.
De logistieke- en administratieve verwerking van de collecties VVE ( Boekenpret ed.) is verhuisd naar de vestiging Crabbehof. Met de betrokken mensen is hier heel wat over gediscussieerd en nog niet iedereen is overtuigd dat dit de beste oplossing is. Moeilijk hoor, keuzes maken. Ik denk dat het een goede oplossing is maar begrijp ook dat het echt een verandering van werken betekent voor de betrokken mensen.

En dan is er de opdracht van de vier gemeenten waar we voor werken, om onze plannen voor de toekomst voor 1 april te presenteren. Hoe willen we in de toekomst innoveren en hervormen én hoe we kunnen bezuinigen, dat is letterlijk de vraag. Welke keuzes stellen we voor. Met een kerngroep ( Management en projectmanagers) hebben we inmiddels enkele stappen in denken gezet. Op 9 maart praten we met de Raad van Toezicht en daarna kunnen we intern met jullie hierover in gesprek. Ondertussen starten we het rekenwerk, want de aangekondigde bezuinigingen zijn redelijk aanzienlijk. Ook hier gaat het om keuzes maken, durven kiezen.

Morgen is het 2 maart, de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Dames en heren ga stemmen , maak een keuze, is best belangrijk in deze tijd.