dinsdag 1 december 2009

Biblioburro

Alweer een week voorbij, de tijdklok tikt door maar frustrerend genoeg sta ik met regelmaat stil, op de Moerdijkbrug.

Wat een verkeer en soms is er gewoon file omdat ze de snelheid controleren, het moet niet gekker worden.
Nou ja, dat geeft me dan weer tijd om na te denken of iemand te bellen. Dit weekend waaide het wel erg hard om 10 km hard te lopen, dat heb ik nog maar een weekje uitgesteld. In plaats daarvan heb ik de wedstrijden van mijn zoons vol trots bekeken in de stromende regen en hagel. Die "arme" jongens. Maar de oudste won met hockey met 18-0, dus die heeft de regen niet eens gevoeld. Het verlies van de jongste werd met dapperheid gedragen.

De Wave is inmiddels verschenen voor de 3e keer. Ik hoop van harte dat de informatie duidelijk is. Als dat niet zo is horen we dat natuurlijk graag ( anders ook hoor).
De vacatures voor de managers Frontoffice en Backoffice zijn opengesteld. Toch echt een eerste stap om de organisatie verder te bouwen. Spannend allemaal. Vandaag heeft het fusiebureau de personeelsbijeenkomst op 7 december voorbereid. Wij hopen natuurlijk weer op een grote opkomst en wat fijn dat we welkom zijn in vestiging Walburg in Zwijndrecht.

De eerste vooruitblik op de nieuwe Website, de folders, de brieven naar de leden. Het is vorige week allemaal de deur uitgegaan. Er is echt door heel wat mensen hard gewerkt en doorgeduwd om de klus voor elkaar te krijgen. Applaus vanaf deze plaats.

Zoals al gezegd, de dagen zitten knarsend vol, de tijd vliegt, maar ik kom niet echt veel de deur uit. Dat heeft allemaal te maken met de voorbereidende werkzaamheden. Daar heb ik niet zo last van, maar ja ik kan jullie nog niet zoveel vertellen over de dingen die ik zo mee maak in mijn werkweken. Ik denk dat het vertellen over het plussen en minnen binnen de begrotingen, niet zo interessant is voor een weblog. Toch wil ik best melden dat ik me wat zorgen maak over de financiele middelen. We zullen op vele fronten creatieve oplossingen moeten vinden. Maar als ik de komende maanden wat vaker in de file sta, bedenk ik ondertussen vast wel een keer een oplossing voor iets. Ik neem aan dat jullie ook allemaal wel eens en momentje hebben om voor onze bilbiotheek het "ei van Columbus" te vinden. Ik nodig jullie van harte uit in ieder geval.

Over Columbus gesproken: Columbia, en de Biblio-burro, ooit van gehoord? Het is fantastisch en ontroerend. Kijk maar op het filmpje. Is weer eens iets anders dan de digitale bibliotheek, klantsegmentatie, marktonderzoek en functiehuizen. Kijk en geniet, het laat je biebhart weer wat harder kloppen.




Tot de volgende,

Ankie