zondag 21 maart 2010







Het is zondagavond 18 maart. De werkweken vliegen voorbij en voor de weekenden geldt hetzelfde principe. Het voorjaar begint zich nu echt aan te dienen en dat vind ik HEERLIJK.
Het is langer licht, de wereld wordt weer wat groener, er is een zacht windje en de lakens ruiken lekker omdat ze buiten gedroogd kunnen worden. Wat zit het geluk toch vaak in kleine dingen.
Goed te zien dat een grote groep mensen zich enthousiast op de cursus 23 dingen stort. Ik "start"voor de derde keer en ben voor jullie dus een slecht voorbeeld. Maar goed, drie keer is scheepsrecht, een spreekwoord dat ook meer van toepassing is op Zuid-Holland dan op West Brabant, hier rijd ik dagelijks allerlei bruggen over en zie ik steeds machtige schepen in de haven liggen.

De reorganisatie is nu echt van start, de functiebeschrijvingen, de waardering
( welke functie in welke salarisschaal), de gesprekken. Het tempo zit er goed in!
Maar na al die jaren van voorbereiding en uitstel wordt het nu toch echt tijd voor duidelijkheid. Met een open mind ga ik vanaf morgen de komende 2 weken met bijna 20 mensen in gesprek over hun ambities, wensen, vragen en misschien wel hun onzekerheden. Een goede manier om nog meer mensen te leren kennen, en samen met de andere managementleden zullen we zeker veel aan deze gesprekken hebben, bij het afronden van de reorganisatie.

Maar de wereld om ons heen draait ook door. Dus mocht ik met een aantal directies van bibliotheken uit Noord -en Zuidholland nadenken over de toekomst van Probiblio. Wat zijn onze wensen als het gaat om de opdrachten die Probilbio vanaf 2011 voor het biliotheekwerk op zich zou moeten nemen. Boeiend en constructief. De bijeenkomst was in Volendam ( zie foto). Een prachtig stukje Nederland vol met voornamelijk Japanners.

tot de volgende

Ankie