maandag 8 maart 2010

Voor wie start met 23 dingen...

Kom ik daar toch mijn "oud" collega tegen op you tube.
Kijk en geniet mee, een hart onder de riem voor wie start met 23 dingen.
Tot de volgende Ankie

zondag 7 maart 2010

Kloosterleven

Afgelopen week is het managementteam vertrokken naar een klooster. Gelukkig maar voor een paar dagen en gelukkig ook, was deze Volksabdij niet meer in gebruik als spartaans woon -en werkverblijf, maar als conferentieoord. De kamers, de ramen, het uitzicht, de trappen en gangen, de eetzaal, alles ademde de sfeer van wat er ooit was.
Deze Volksabdij bevindt zich ergens tussen Woensdrecht en Ossendrecht ( West-Brabant), midden in de bossen, dus lekker stil en 'snachts, goed donker.

In ieder geval een uitstekende locatie om elkaar eens diep in de ogen te kijken, stevig van gedachten te wisselen en hardop na te denken. Om vervolgens ons uit te spreken over de toekomst van de bibliotheek A tot Z en de bijdragen die wij daar aan gaan leveren.

Wat ligt allemaal voor ons. Welke zaken zijn randvoorwaardelijk voor een geslaagde toekomst van onze kersverse bibliotheekorganisatie. Ook hebben we veel tijd besteed aan het "hoe". Dus met welke middelen willen we de doelen bereiken, wat betekent dit voor ons in de rol als leidinggevenden of die van vertegenwoordigers van de organisatie. Wat betekent dat voor een goede rolverdeling binnen het MT.
Om goed samen te werken in deze hectische en spannende tijd, moet je elkaar beter leren kennen, begrijpen wat je mt-collega belangrijk vindt en waarom.
En natuurlijk zijn we ook practisch bezig geweest; gewoon een planning maken voor de realisatie van het meerjarenplan, de begroting en de verslaglegging naar de gemeenten en de Raad van Toezicht. Kortom veel gedaan in 2 dagen, in deze serene omgeving. Naast het verlangend naar de toekomst kijken zijn we ook met onze voeten op de vloer gebleven.

Morgenvroeg, maandag 8 maart, een tweede bijeenkomst om vragen te stellen over de reorganisatie en alles wat daarbij komt kijken. Alle functiebeschrijvingen zijn nu bekend en rondgestuurd. Vanaf 22 maart begint de belangstellingsregistratie en een krappe maand later moeten we besluiten nemen; wie welke functie op welke locatie en waarom. Spannend voor iedereen.

Hieronder een filmpje dat Kim ( Ridderkerk) al op haar blog had staan maar gezien het recente kloosterleven van het MT wel aardig is om ook op deze plek te laten zien.
Vast niet nieuw maar het blijft lachen.
Tot de volgende
Ankie