woensdag 22 september 2010

Uitgerust aan de start.

In mijn laatste blog vertelde ik dat we met een team van mensen op zoek waren naar een missie. Vorige week hebben we met gepaste trots het Strategisch Kader voor de komende jaren gepresenteerd, met de titel: gastvrij-innovatief-verassend.
Compleet met leuk promotiefilmpje als "kers" op de taart. Veel werk al dat nadenken over de toekomst, de keuzes die we willen maken en het goed verwoorden van de ambties. Maar ik denk dat het goed gelukt is. Nu de uitvoering van al die plannen nog.....eitje!?ehm.

Vanaf deze plaats wil ik Birgit echt enorm bedanken voor het vele werk.
En natuurlijk ook onze eigen filmsterren. Wat leuk om samen zo'n filmpje te maken, moeten we gewoon vaker doen. Super.


De vakantie is inmiddels al achter de rug. Deze zomer heb ik samen met de kids en echtgenoot Suriname bezocht. Een aanrader echt geweldig. Brulapen, prachtige vlinders, korjalen, stilte, kleurrijke zonsondergang, heerlijk eten en easy going.
We zijn ook de binnenlanden in geweest en het is natuurlijk fantastisch om zo vanuit je bedje, onder de klamboeng vandaan, je hutje uit te lopen, trapje af en het water in te gaan. Lekker badderen in een meer of rivier tussen de visjes. Een paar uur electriciteit per dag en zeker geen internet, dus dit jaar geen vakantieverhalen voor het thuisfront. Wel spannend als je 's nachts toch even er uit moet. Zo donker en stil, enorme kikkers en een vogelspin boven de spiegel.

Overigens kunnen we best nog wat betekenen voor de kinderen van de binnenlanden. Ze spreken en lezen dezelfde taal als wij. Maar in de schooltjes die wij konden bezoeken was er bijna niets aan leesmateriaal. En computers zijn er natuurlijk al helemaal niet. Maar goed, die boeken, daar moet toch iets op te verzinnen zijn. Nog een klusje erbij lijkt me zo, moet een keer lukken.